Kötelező biztosítás – díj növekedés

Az életbiztosítások számának növekedése mellett megfigyelhető, hogy a nem élet jellegű biztosítások kötésének száma is egyre nő, ide tartozik a kötelező biztosítás is. Előző évekhez képest 8,3 százalékkal nőtt a nem életbiztosítások száma, a díjbevétel pedig majdnem 430 milliárd forintra emelkedett, ezen belül a gépjárművekre kötött kötelező biztosítás 20 százalékkal nőtt és a díjbevétel meghaladta a 107 milliár forintos bevételt.

2014-ben az átlag havidíj egy gépjármű kötelező biztosítás tekintetében 20 ezer forint alatt volt, a jelenlegi statisztikák alapján ez 23 ezer forintra emelkedett. Ennek egyik jelentős indoka az volt, hogy a meglévő kötelező biztosítások kárhányada 90 százalék körül mozgott a sok baleset és bejelentett káresemény miatt, ami szerencsére csökkenő tendenciát mutat és már 80 százalék körül áll.

Az idei évben a kötelező biztosítás esetében az átlag díjak 30 ezer forint fölött vannak, ami majdnem 30 százalékkal magasabb mint az elmúlt évben. A casco biztosítás esetében a növekedés 8 százalékos, ez 69 milliárd díjbevételt és 821 ezer szerződést jelent. Ezt okozhatja az új autók vásárlásának növekvő száma és a tulajdonosok nyugalomra irányuló törekvése is.

Tudjuk nagyon jól, hogy ha egy autót el akarnak vinni, azt nehéz megakadályozni és a balesetek is váratlanul érnek minket, ezért érdemes felkészülni ennek anyagai vonzatában okozott megterhelésére egy casco biztosítás megkötésével. Kérjen ajánlatot casco biztosításra, általában kötelező biztosítás együttes kötésével nagyobb kedvezményt is igénybe tudunk venni.

Gépjármű kötelező felelősség biztosítás

Casco biztosítás

Motor biztosítás

Segédmotor biztosítás

 

Facebookredditpinterestlinkedinmail
Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.