Időskori életbiztosítás – külföldről fizetve

Nem szokatlan manapság, hogy egy magyar család fia vagy lánya külföldön dolgozik, az ott megkeresett fizetéséből is tud gondoskodni itthon maradt szülei nyugalmáról egy időskori életbiztosítás megkötésével.

Ez az időskori életbiztosítás azt a célt szolgálja, ha váratlan tragédia történne a család itthon maradt tagjaival, akkor a gyermek biztosítsa magának azt, hogy 300-500 vagy 800 ezer forintot kap a biztosítótársaságtól. Ez az összeg egy általa bejelentett bankszámlára kerül kiutalásra a biztosítási esemény hiánytalan bejelentését követő 15 napon belül. Az időskori életbiztosítás megkötése során kiválasztott összeget, a kamatokat, a hozamokat és az egyéb nyereségekkel növelt pénzösszeget a haláleseti kedvezményezett kapja meg, utólagos számlabemutatási kötelezettség nélkül.

Törvény által szabályozott, hogy egy időskori életbiztosítás megkötése során is a szerződő és a biztosított aláírásával kell hitelesítenie, hogy a biztosítást ő kötötte meg. Ez itthon lévő szereplőkkel nem okoz gondot, de mi van, ha fiúnk vagy lányunk nem tud hazautazni az aláírás miatt? Ezt technikailag úgy lehet megoldani, hogy a szerződők és a biztosítottak a szülők lesznek saját időskori életbiztosítási szerződésükön, ugyanakkor a díjfizetőnek és a kedvezményezettnek a gyermeket jelölik meg. Külföldről történő átutalás nem okoz gondot, a biztosítótársaságok ezt minden fennakadás nélkül le tudják könyvelni.

Ezek a típusú időskori életbiztosítások jelentős előnye, hogy nem kell megvárni az esetlegesen elhúzódó hagyatéki eljárás végét, hanem szinte rögtön hozzájuthatunk a megtakarításhoz, amennyiben a kedvezményezett vagy kedvezményezettek név szerint kerültek megnevezésre. Semmilyen örökösödési illetékfizetési kötelezettség nem keletkezik, a kedvezményezett a teljes összeget megkapja és végrehajtási eljárás következményeként sem veszíthetjük el az időskori életbiztosítás által megkapható megtakarításunkat.

A szülők is biztonságban érezhetik magukat ezzel a szerződéssel, mert ha fiúk vagy lányuk véletlenül egyik hónapban nem tudná kifizetni a díjat, akkor azt nekik is van lehetőségük rendezni egy egyszeri átutalással vagy csekk igénylésével. Amennyiben az időskori életbiztosítás megkötése mellett döntenek, nem kell egészségügyi iratokat benyújtani, nincs szükség semmilyen orvosi vizsgálatra és várakozási időt sem kell kivárni, mert az életbiztosításuk a szerződés megkötése és az első díj beérkezése után azonnal aktívvá válik. Belépési kor 40-80 év között. Kiegészítő baleseti kórházi napi térítést is tartalmaz az időskori életbiztosítás.

Érdeklődése esetén az alábbi linkre kattintva érheti el az ajánlatkérő űrlapot:

https://www.biztositasolcson.hu/kegyeleti-biztositas/

Facebookredditpinterestlinkedinmail
Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.