Időskori életbiztosítás – itt élő külföldinek

Mondhatjuk, hogy a határok egyre jobban kezdenek eltűnni, hisz Magyarországon is sok külföldi állampolgár él, lehetséges, hogy a munkájuk köti őket ide, de elképzelhető, hogy már családot is alapítottak. Ilyenkor ugyanúgy mint saját hazájukban, felmerül az igényük, hogy gondoskodjanak saját magukról és szeretteikről. Sokan felkészülnek a váratlan, de biztosan bekövetkező tragédiára időskori életbiztosítás kötésével.

Mindegyik időskori életbiztosítás megkötésekor szükség van a biztosított és a szerződő személyes adataira és ezen kívül természetesen mindkettőjük igazolványszámaira, ha a két szereplő nem ugyanaz a személy.

Elsődleges azonosítónk a személyi igazolványunk. Hogy tud időskori életbiztosítást kötni egy olyan ember, akinek nincs magyar személyi igazolványa? Semmi akadálya nincs ennek, hiszen útlevéllel biztosan rendelkezik, amiben a hivatalos adatai szerepelnek, tehát ezzel igazolhatja magát.

Ezen felül egyéb ügyintézésnél is a lakcímkártyánkat szokták elkérni. Mi van akkor, ha a külföldi állampolgárnak nincs ilyen igazolványa, hogy tud időskori életbiztosítást kötni? Első lehetőség, hogy megigénylik a családtagjával, vagy ha éppen bérelt lakásban lakik, akkor a tulajdonos engedélyével és egyetlen nyomtatvány kitöltésével ehhez a lakcímkártyához könnyen hozzá tud jutni, de megfelelő bármilyen más hivatalos irat is arról, hogy milyen címen él Magyarországon.

A harmadik fontos igazolvány egy időskori életbiztosítás megkötésekor az adóazonosító. Ennek kiállítása sem okoz igazán nagy problémát, az adóhatóságnál kell igényelni, ami első alkalommal ráadásul illetékmentesen megtehető, külföldi állampolgárnak érvényes útlevél, vízum, lakcím bejelentőlap szükséges a kiállításhoz.

Ezekkel az igazolványokkal és kártyákkal tehát minden akadály elhárult és minden rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy időskori életbiztosítást kössünk.

Most néhány gondolatban összefoglaljuk, hogy mi a célja és előnye az időskori életbiztosítás megkötésének:

  • a biztosítási összeget saját magunk választhatjuk ki, 300-500-800 ezer forintos időskori életbiztosítás köthető
  • baleseti kórházi napi térítési kiegészítést tartalmaz, ami azonnal bejelenthető és 1-2-3 ezer forintnyi térítés rövid határidőn belül megérkezik a biztosítotthoz
  • a haláleseti kedvezményezett név szerinti megjelölése esetén nem kell a hagyatéki eljárás lezárását megvárni, 15 napon belül kiutalásra kerül a biztosítási összeg
  • örökösödési illetéket nem kell fizetni az időskori életbiztosítás után
  • végrehajtás esetén sem titható le a megtakarítás
  • 40 és 80 éves kor között köthető temetési célra

Kérdése van? Töltse ki űrlapunkat, kérjen kalkulációt és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

https://www.biztositasolcson.hu/kegyeleti-biztositas/

Facebookredditpinterestlinkedinmail
Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.