Astra Biztosító felszámolása miatt- segítség váltáshoz

Valószínűleg már minden érintett által ismeretes, hogy a romániai Astra Biztosító működési engedélyét a román pénzügyi felügyelet 2015. augusztus 31-i hatállyal visszavonta és kezdeményezi a Biztosítótársaság felszámolását. Bejelentésük alapján a román garancia alapban rendelkezésre áll a megfelelő fedezet az ügyfelek kártalanítására az összes termékük vonatkozásában. Az Astra Biztosító tagja a Magyar Biztosítók Szövetségének, ezért a kötelező gépjármű felelősségbiztosításokra bejelentett károkra a magyar Kártalanítási Alap is fedezetet nyújt. A társaság új biztosítási szerződést nem köthet, a díj nem fizetés miatt megszűnt kötelező felelősségbiztosítási szerződések tekintetében az Asta Biztosító ügyfeleinek lehetősége van más Biztosítótársaságnál szerződést kötni. Az esetleges kötelező felelősségbiztosítással, cascóval és lakásbiztosítással kapcsolatos kárbejelentést a megszűnt társaságnál e-mailben és telefonon is be lehet jelenteni. A társaság felhívta minden ügyfelének a figyelmét, hogy kártalanításra kizárólag a díjjal rendezett szerződések tekintetében számíthatnak. A kötelező felelősségbiztosítás tekintetében az esedékességtől számított 60. napon szűnik meg a szerződés, amennyiben a díjat nem fizették meg. Egyéb szerződések esetében a fizetési felszólítástól számított 30. napon szűnik meg a szerződés, ha az ügyfél nem rendezi a díjat. A jelenleg érvényben lévő felügyeleti intézkedés alapján az ügyintézést tovább folytatja az Astra Biztosító, azonban fel kell készülni az ügyintézési idő meghosszabbodására. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy az Astra biztosító kárrendezési folyamata és gyakorlata akár egyik napról a másikra megváltozhat, komolyabb kár esetén ez jelentős kockázatot rejthet magában az ügyfelek szempontjából.

Most pedig szeretnénk segítséget nyújtani abban az ügyfeleknek, hogy milyen lehetőségük van az Astra Biztosítótárasaságnál lévő régi szerződésük helyett más társaságnál kötni szerződést, hogy vagyontárgyaik továbbra is biztosítva legyenek:

– Kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződések

A díj nemfizetéssel megszűnt szerződés sem köthető vissza az Asta Biztosítóhoz. A biztosítást bármely másik biztosítónál megköthetik, nem kell figyelembe venni az előző társaságnál lévő időpontokat a kockázatviselés kezdete az új szerződés megkötésekor meghatározott naptól indul.

A díjnemfizetéssel megszűnt szerződés esetén a fedezetlenségi díjat meg kell fizetni az Astra Biztosítónak.

Az új szerződés előtt legalább 270 napig biztosítva volt az autó és kár nem keletkezett, úgy a bonus-malus besorolás a következő biztosítási időszakban egy osztályt emelkedik. Ez az Astránál díj nemfizetéssel vagy közös megegyezéssel megszűnt biztosítási szerződések esetén is alkalmazandók.

Megkötéshez szükséges irat: Astra Biztosító által kiadott törlési értesítő a díj nem fizetéséről vagy a közös megegyezéssel történő megszüntetésről

– Lakásbiztosítási szerződések

Az Astránál létrejött, díjjal rendezett lakásszerződések az Astra felszámolását elrendelő jogerős bírósági határozat meghozatalát követően valószínűleg megszűnnek.  Az ügyfél ettől függetlenül új szerződést köthet, az ajánlat aláírását követő nap 0 órai kezdettől indul a biztosítás, az új PTK lehetőséget ad többszörös biztosításra, ugyanazt a kárt nem nyújtják be több társasághoz, vagy ha mégis, akkor a társaságok közösen fizetik ki az ügyfelet, esetleges új kárral kapcsolatban kényelmesebbnek és biztonságosabbnak tűnik, hogy az új társaság rendezi és téríti meg a kárt.

Megkötéshez szükséges irat: kizárólag az ingatlan és a szerződő adataira van szükség

– Casco biztosítási szerződések

A casco szerződéseket az Astra felszámolását elrendelő jogerős bírósági határozat meghozatalát követően valószínűleg megszűnnek. A casco szerződés más társaságnál megköthető az évfordulótól, díjrendezettségtől, az Astrás szerződés megszűnésétől függetlenül akár azonnali kockázatviselés kezdettel. Tekintettel arra, hogy már meglévő sérülésre kárigényt nem lehet benyújtani, ezért minden esetben fénykép készül a gépjárműről és a kilométeróráról.

Megkötéshez szükséges irat: a gépjármű és a szerződő adataira van szükség.

 

Keresse szakértőinket az alábbi linkre kattintva a kapcsolati űrlap kitöltésével, vagy központi telefonszámunkon, hogy segíthessünk Önnek a biztosítóváltásban!

 

https://www.biztositasolcson.hu/kotelezo-biztositas/

 https://www.biztositasolcson.hu/casco-biztositas/

 https://www.biztositasolcson.hu/motor-biztositas/

 https://www.biztositasolcson.hu/segedmotor-biztositas/

https://www.biztositasolcson.hu/lakas-biztositas/

 https://www.biztositasolcson.hu/csaladi-haz-biztositas/

Facebookredditpinterestlinkedinmail
Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.