Nyugdíjbiztosítás – hány évig leszünk nyugdíjasok?

A KSH adatai alapján ma Magyarországon eltér a nyugdíjas férfiak és nők átlagéletkora. Nagyságrendileg a férfiak 14 a nők pedig 18 évet élnek a jelenleg érvényben lévő nyugdíjkorhatár fölött. Ezek az adatok természetesen átlagok, tehát benne vannak azok is akik csak 5 évig használják ki a nyugdíjukat és azokat is akik 35 évig élvezhetik a gondtalan időskort. De tényleg olyan gondtalan ez a nyugdíjas kor?Statisztikák alapján azoknak biztosan, akik jó előre gondolkodtak és rendelkeznek nyugdíjbiztosítással vagy olyan megtakarítással, amit fel tudnak élni. Ezért is fontos a nyugdíjbiztosítás!

Sajnos egyre többet hallani olyanról, hogy nemcsak a nyugdíjasok, hanem a rendszeres jövedelemmel rendelkezőknek is vannak tartozásaik pl. a szolgáltatók felé, mert nem tudnak minden csekket befizetni. Bár mondhatjuk, hogy ők még jobb helyzetben vannak, mint az idősek, ha tudnak némi plusz munkát vállalni a munkahelyükön, vagy más helyen, akkor esetleg pótolni tudják a hiányzó összeget, de mit tudnak csinálni a nyugdíjasok, akik már nem képesek kiegészítő munkát vállalni?

Különböző elemzések vannak azzal kapcsolatban is, hogy mitől függ egy egészségben vagy sajnálatos módon betegségben eltöltött nyugdíjas kor:

  • számít az alacsonyabb és a magasabb végzettség
  • a könnyebb vagy a nehéz fizikai munka
  • a stresszes vagy a stresszmentes élet
  • az alacsonyabb vagy a magasabb kereset
  • az egészségtelen életmód vagy a gondos odafigyelés a táplálkozás és a sport területén is
  • az orvos kerülése vagy a rendszeres felülvizsgálatok elvégeztetése
  • a városi vagy vidéki élet, sőt még a városon belül is a befolyásolja a területi elhelyezkedés
  • a családi állapot, mert a biztonságban élők jobban odafigyelnek magukra, a társukra és a gyermekükre

Tehát ha ezeket átgondoljuk, hogy ránk mi jellemző, akkor rögtön sejthetjük, hogy a lehetőségeinkhez mértén mindent megteszünk-e életünk során a gondtalan és egészségben töltött nyugdíjas éveinkért.

Amennyiben kicsi kétely is felmerül bennünk, hogy nem vigyázunk kellően magunkra, úgy keressünk akár szakmai segítséget. Miért is fontos ez? Magunkért és családunkért!

Amiben szakértőink tudnak segíteni Önnek az a megfelelő életbiztosítás, nyugdíjbiztosítás és kegyeleti biztosítás ajánlása, hogy fel tudjon készülni azokra az évekre, amikor sok évnyi munka után végre a családunknak és szabadidős programoknak szentelhetjük mindennapjainkat.

Keresse szakértőinket, töltse ki űrlapunkat és kalkuláltasson nyugdíjbiztosítást még most!

https://www.biztositasolcson.hu/nyugdijbiztositas/

 

Facebookredditpinterestlinkedinmail
Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.