Nyugdíjbiztosítások – egyre népszerűbbek

Nagyon sokszor hallottuk, olvastuk már, hogy gondoskodjunk magunkról, ne várjunk az államra, mert az oda befizetett nyugdíjjárulékok már nem fogják biztosítani a nyugodt öregkorunkat. Bármit is gondolunk ezzel kapcsolatban, egy biztos, nem várhatunk a csodára, nem reménykedhetünk abban, hogy majd csak lesz valahogy. Vegyük kezünkbe az irányítást és válogassunk a nyugdíjbiztosítások között.

Rendben, de egy szakmáját tekintve nem biztosítással foglalkozó ember hogyan válasszon? Próbálja meg a legolcsóbbat, abból is több lesz, mintha nem tettünk volna félre egy forintot sem? Bízzunk meg bármelyik társaságban, amelyiknél vannak nyugdíjbiztosítások a kínálatában? Találjuk meg azt, amelyiknek a legalacsonyabb a Teljes Költség Mutatója? Válasszunk hirdetés, szóbeszéd vagy megérzés alapján? Bármelyiket is tesszük, sokkal jobb, mintha egyáltalán nem tettünk volna semmit.

Egy kis segítséggel azért a nyugdíjbiztosítások két alapvető típus közül tudunk választani.

Az egyik a klasszikus élet- és nyugdíjbiztosítások, aminek az a nagy előnye, hogy pontosan meg tudja határozni a Biztosítótársaság, hogy mennyi pénzt tudunk összespórolni egy meghatározott időtartam alatt, ami alacsony kockázattal egy biztonságos hozamot garantál.

A másik, a unit-linked vagyis befektetési egységekhez kötött élet- és nyugdíjbiztosítások fajtájába tartozik, amit elsősorban olyan személyeknek ajánlunk, akik szeretnének a befektetésükkel kapcsolatos döntésekben rész venni, mert értenek hozzá, így magasabb összeget gyűjthetnek össze, ha jó döntéseket hoznak. Mi van abban az esetben, ha mi sem akarunk lemondani a magasabb hozamról? Tanuljuk meg gyorsan, hogy is kell ezt jól csinálni? Ugye nem hangzik valami bíztatóan? Van ennél egy jobb megoldás, válasszunk olyan társaságot és olyan nyugdíjbiztosítást, ahol a befektetéseket egy hozzáértő, jól szervezett egység kezeli és engedjük át nekik a döntéseket, hogy nekünk kamatoztassák a tudásukat.

Természetesen ennél sokkal több szempontot is figyelembe lehet venni, de ha már ezt a két típust meg tudjuk különböztetni a nyugdíjbiztosítások kínálatából, akkor könnyebben hozunk jó döntést. Kérje tanácsunkat, ne menjen el üres kézzel, ez Önnek még semmibe nem kerül, sőt nyerhet vele évente akár 130 ezer forintot is adójóváírás formájában.

Nyugdíjbiztosítás kalkuláció kérése

Facebookredditpinterestlinkedinmail
Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.