Kegyeleti biztosítás – temetési célra

Mielőtt elmerülnénk a kegyeleti biztosítás témakörében, kicsit gondoljuk át, hogy mit tudunk általánosságban az életbiztosításokról vagy kockázati életbiztosításokról? Az életbiztosításoknál általában meg van határozva a biztosítás kezdetekor a belépési kor, ami 18 éves kortól 65 éves korig tart. Vannak biztosító társaságok ahol ezeket az időket kitolták és már 15 évesen is lehet életbiztosítást kötni, és a legidősebb kornak 70 év van meghatározva. Ez alól egyetlen kivétel van, az egyszeri díjas rendszeres életbiztosítás, mert ott 15 és 99 év között lehet megkötni egy ilyen típusú biztosítást. Pályafutásunk alatt még nem volt rá példa, hogy ilyenre lett volna szükség, de valószínűleg egy 100 év feletti ügyfelet sem utasítanának el, egyedi elbírálásra mindenhol van lehetőség. Ezeknél a biztosításoknál a fő cél mindig egy meghatározott megtakarítás miatti összeg összegyűjtése kiegészítve a biztosítótársaságok hozamaival és garantált kamataival.

Van azonban egy olyan típusú életbiztosítás, aminek a korhatára merőben eltér az előbb említett hagyományos vagy befektetési egységekhez között megtakarítástól, ami nem más mint a kegyeleti vagy más néven temetési biztosítás. Itt a belépési kor minimum 40 éves kor és felső határként a 80. születésnap előttig lehet megkötni a biztosítást. Ezeknek a biztosításoknak a célja egy meghatározott összeg kifizetése a haláleseti kedvezményezettnek a hagyatéki eljárásokat megelőzően, temetési célra.

Az összeg meghatározásakor figyelembe kell venni, hogy a biztosított milyen temetést szeretne, érdemes értékkövetést választani, hogy a sajnálatos esemény bekövetkezésekor is fedezze az akkori árakon a költségeket. Több ügyfelünk úgy határozza meg a biztosítás összegét, hogy az ne kizárólag a temetési költséget fedezze, hiszen utána halotti tort is szoktak tartani, illetve akár bele lehet kalkulálni azt is, hogy rokona nyugdíja már attól kezdve nem áll a rendelkezésére, a hagyatéki eljárásig még számos költség felmerülhet és így áthidaló lehetőségként akár arra is felhasználható.

Gondolkodjon előre, ne párnacihában gyűjtse a temetésre szánt pénzt, hanem használja ki, hogy a biztosítótársaságok garantált kamatot, hűségnyereséget és hozamjóváírást adnak Önnek. Keresse szakértőinket, kérjen kalkulációt, hogy igényeinek megfelelő kegyeleti biztosítást válasszon segítségünkkel!

https://www.biztositasolcson.hu/kegyeleti-biztositas/

Facebookredditpinterestlinkedinmail
Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.