Nyugdíjbiztosítás – hogy jobban éljen

Elemzők az elkövetkező 10 éven belül úgy ítélik meg, hogy robbanhat a „nyugdíjbomba”, véleményük szerint egyenlőre nincs rá megoldás, hogy ezt a katasztrófát elkerüljük, vagy mégis? Gondoljuk át nyugdíjbiztosítás kötésének lehetőségét.

Az első probléma, hogy a munkavállalók több mint negyede papíron minimálbért keres, és több mint fele nyilatkozta a bevallásokban, hogy kevesebbet keres mint az átlagbér. Nem szeretnénk ennek a jogi hátterét boncolgatni, nem akarunk pálcát törni senki felett. Sem a munkáltatók, sem a munkavállalók oldalát nem minősítjük, kizárólag az adatok alapján a tényekre szeretnénk felhívni a figyelmet. Hogy lesz ebből nyugdíj? Megoldás lehet a nyugdíj biztosítás?

Ezekkel a jövedelmekkel nem igazán most van gond, hanem a jövő szempontjából lesz probléma az elemzők szerint. A minimálbér után kapható nyugdíj olyan alacsony lesz, hogy abból nem lesz egyszerű megélni. Az átlag bért keresőknek sem lesz jobb a helyzetük, mert a mostani számítások szerint a kb. 100 ezer forint körüli átlag nyugdíjból sem lehet nagy álmokat megvalósítani, az talán elég lesz a lakás fenntartására és a hónap végén is jut majd kenyérre meg gyógyszerre, de ennyi.

Tényleg úgy érezzük, hogy ennél többet nem érdemelünk meg több évnyi kemény munka után, a tengődés lesz majd a sorsunk?  Ne tartozzunk abba a 80 százalékba, aki bízik a jövőben és nem tesz érte most, amikor még lehetne.

Ez a tendencia visszafordíthatatlan, egyre kevesebb járulékfizető fogja egyre kevesebb bevallott bér alapján kitermelni a növekvő nyugdíjasok számára a nyugdíjat, amire még a kivándorlás is csak rátesz egy lapáttal.

Gondolja át, hogy egy kisebb-nagyobb összeg mennyire hiányozna a mindennapi megélhetéséhez? Biztos meg tudná oldani hogy saját maga is gondoskodjon a jövőjéről? Keresse meg Szakértőinket és kalkulálják ki, együtt a nyugdíj biztosítás szempontjából azt a megtakarítást, amit a jelenben vállalni tud és a jövőjét biztonságosabbá teszi.

https://www.biztositasolcson.hu/nyugdijbiztositas/

Facebookredditpinterestlinkedinmail
Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.