Nyugdíjbiztosítás – fogy a népesség

Sok hír szól arról, hogy Magyarország népessége egyre fogy, ennek vizsgálata nyugdíjbiztosítás szempontból nagyon fontos.

Gondoljuk át, mit is jelentenek majd a saját jövőnkre nézve az alábbi állítások:

– kevesebb, akár 8 milliónál is kevesebb ember fog itthon élni

– a mostani tendenciák szerint a 65 évesnél idősebb emberek száma növekedni fog

– nem fog csökkenni a kivándorlások száma

– nem fog emelkedni a születések száma.

A kutatásokat végző intézetek ezekből olyan következtetéseket vonnak le, hogy az aktív dolgozni képes és akaró lakosságra egyre nagyobb terhet ró a nyugdíjas korúak ellátásának terhe. Tényleg bízunk annyira az állami nyugdíjba, hogy nem kötünk magunkra és családunk minden tagjára nyugdíj biztosítást?

Ha 2060-ra majdnem 2 millióval kevesebb lakunk majd itthon és abból a 65 év felettiek aránya megközelíti a lakosság harmadát, akkor bizony át kell értékelnünk, hogy mennyire számíthatunk majd teljes egészében az állami nyugdíjra.

A statisztikák szerint az elmúlt harminc évben a népesség száma egyre csökken, az elmúlt két népszámlás adatai alapján három év alatt kb. 100 ezer emberrel lettünk kevesebben. A létszámcsökkenést fokozza a születések alacsony száma és a halálozások magas aránya is. 2006 óta a nyugdíjkorhatár fölötti lakosok száma magasabb mint a 15 év alatti gyerekek száma.

Ezek a statiszikák talán ráébresztenek arra, hogy egyre fontosabb megfelelő nyugdíjbiztosítást kötni, hogy ne kelljen több évtizedes munkaviszony után minimális pénzből megélni.

Kérjen teljeskörű pénzügyi elemzést és válassza ki személyre szabott nyugdíjbiztosítását Szakértőink segítségével!

https://www.biztositasolcson.hu/nyugdijbiztositas/

 

Facebookredditpinterestlinkedinmail
Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.