Lakásbiztosítás – a viharkárokra

A vihar miatt több ezer kárbejelentés érkezett az országból a biztosító társaságokhoz, amelyek felmérését és kivizsgálását folyamatosan végzik, hiszen sok otthonban van lakásbiztosítás.

A megkötött lakásbiztosítás során nem kizárólag a biztosítás megléte fontos, hanem az is, hogy a biztosítási díj fizetése megtörtént-e és természetesen az is, hogy a károkra nyújt-e fedezetet a biztosításunk.

A vihar utáni kárbejelentések többsége a fővárosból és annak közvetlen környezetéről érkezett, de a nyugati országrészben is sok helyre hívták a biztosító társaságok munkatársait.

Óvatos becslések alapján a magyarországi biztosítók egytől egyig úgy nyilatkoztak, hogy többszáz milliós kárbejelentésre számítanak a vihar után a meglévő lakásbiztosítást és családi ház biztosítást rendesen fizető ügyfelektől.

A biztosítók szerint a lakásbiztosításokra kb. 50 ezer, a családi ház biztosításokra kb. 100 ezer forint volt az eddig kifizetett átlagos összeg az idei viharok után.

A biztosítással rendelkező ügyfelek többsége azonnal bejelenti, ha kára keletkezett, nem várnak vele 3-5 napot. Amíg a kárszakértő kimegy a helyszínre, addig pedig megpróbálják enyhíteni a további károk bekövetkezését. Mondhatni ez teljesen természetes, hogy a tulajdonosok minél inkább próbálják megvédeni a még épen maradt részeket, de ez egyben kötelezettség is, mert a lakásbiztosítás szerződéseiben szerepel, hogy a tulajdonosnak is mindent meg kell tenniük, hogy további kár ne keletkezzen. A mai világban már egy-két fénykép elkészítése szinte senkinek nem okoz gondot, amivel lehet dokumentálni, hogy nézett ki az eredeti helyzet, majd meg lehet próbálni a helyreállítást is megszervezni, hisz ilyen események során a mesterembereknek is megnövekszik a munkája.

Ön mikor kötötte az ingatlanára a biztosítást? Megfelelő védelemmel rendelkezik biztosítási események ellen? Volt Önnél a tanácsadója és frissítették a tartalmát? Amennyiben kétségei vannak, keresse Szakértőinket, akik készséggel segítenek biztosításának aktualizálásában!

https://www.biztositasolcson.hu/lakas-biztositas/

https://www.biztositasolcson.hu/csaladi-haz-biztositas/

Facebookredditpinterestlinkedinmail
Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.